This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Hvorfor får du akne?

Hvis du har akne, så ved du hvor frustrerende og skamfuldt det kan være at være plaget af et udbrud. Men hvad er akne egentlig, og hvorfor får du det? Der findes forskellige forebyggende tiltag du selv kan tage, for at formindske omfanget af dine udbrud. Du fortjener at have det godt i din egen hud og være tilfreds med det du ser i spejlet. Derfor får du her lidt baggrundsviden omkring akne samt hvad du selv kan gøre for at formindske problemet.

 

Akne opstår når dine porer bliver tilstoppet med olie eller døde hudceller. Dette skaber en infektion af bakterier, hvilket fører til at du får en bums på området med den tilstoppede pore. Men hvorfor bliver porerne tilstoppet? Der er mange forskellige symptomer eller årsager som kan forårsage akne. Lad os se på de mest almindelige.

 

Hyper-forarbejdede fødevarer og sukker 

Når vi kigger på hvor sund vores hud er, er det vigtigt at forstå at det hænger utrolig meget sammen med vores kostvaner. Hvis du lever meget af det vi kalder for hyper-forarbejdede og sukkerholdige fødevarer, kan dette være en af årsagerne til at du får akne. Der er også studier som viser en sammenhæng mellem mælkeprodukter og udbrud. Første skridt til at komme akne til livs kan derfor være at ændre på din kost. Skift junk-food og slik ud med mere næringsrig kost der er rig på fibre, vitaminer og mineraler, som f.eks. frugt, grøntsager, fuldkorn, mager fisk o.l. 

 

Hormonel ubalance

Som sagt så opstår akne bl.a. fordi dine porer bliver tilstoppet med olie. Denne olie fra din hud kan opstå som følge af en hormonel ubalance – og denne hormonelle ubalance stopper altså ikke nødvendigvis fordi du ikke længere er teenager. Her kan du f.eks. se på din hudpleje rutine for at sikre at du får renset din hud korrekt og balanceret den naturlige pH værdi i huden. Desuden kan stress også føre til hormonel ubalance som kan medføre symptomer i din hud.

 

Produkter der tilstopper dine porer

Tro det eller ej, men mange produkter som netop reklamerer med at være god mod akne kan faktisk være det helt modsatte, og kan medføre yderligere tilstoppede porer som forværrer din akne. Særligt hvis der er tale om lav-kvalitets produkter skal du være påpasselig. Vælg dine produkter med omhu og vær sikker på at du ikke køber katten i sækken. Hos BREBS har vi udviklet hudpleje produkter som hjælper med at få renset dine porer i dybden, mindske dem så der ikke kan tilstoppe så meget olie, og give dig en mere glat og jævn overflade._________________________________________________________________________Effektiv bekæmpning af akne 

Prøv vores 5 STEP SKIN CARE  

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart

No more products available for purchase